Робин Шарма: 200 топ принципа на успеха

от Тодор Христов в Личностно развитие

Робин Шарма Топ принципа на успехаЕдин сравнително нов, но пък симпатичен и активен посетител на NovaVizia.com, Николай Колев, съкратен учител, който се подписва и с “Дядо Кольо”, ни изпрати преди дни списъка с “Топ 200 принципа на успеха от Робин Шарма”.

Робин Шарма е популярен консултант и лектор в областта на лидерството, личностното развитие и успеха. Той е автор на множество книги, като поне половин дузина от тях са издадени и на български език.

Списъкът с “Топ 200 принципа на успеха” на Робин Шарма е популярен в българския интернет и може да го срещнете на много места. Публикуваме го тук за онези от вас, които все още не са се запознали с него.

Благодарим ти за жеста, Дядо Кольо!

Указания за по-комфортно четене:

Можете да увеличите шрифта със знака “+” или най-добре – просто да отворите книгата в нов екран, където тя ще се вижда с по-голям шрифт. Това става с бутончето с форма на правоъгълник най-горе и най-вдясно на плейъра за четене.

“Моите” топ 5 принципа

Ето пет принципа, които особено ми харесаха от нещата, които учи Робин Шарма:

  • Спи по-малко. Това е най-добрата инвестиция, която може да направи живота ти по-продуктивен. На повечето хора са достатъчни 6 часа, за да поддържат отлично здраве. В продължение на 21 дни опитвай да ставаш с 1 час по-рано и така ще си изработиш мощен навик. ПОМНИ качеството, а не количеството на съня е важно. И само си представи да имаш 30 часа повече месечно, за да се отдадеш на важни за теб неща.
  • Винаги помни, че ключът към качеството на твоя живот, е качеството на общуването ти. Това означава, начинът, по който общуваш с другите и по – важното, начинът по който общуваш със себе си. Това върху което се концентрираш е това, което получаваш. Това е фундаментален природен закон.
  • Използвай правилото 60/40. 60% от времето слушай и говори едва 40%.
  • Трябва да имаш мисия в живота си. Това са просто няколко принципа, които показват къде отиваш и къде искаш да бъдеш накрая на живота си. Мисията ти въплъщава твоите ценности. Това ще е пътеводната светлина, която ще осветява пътя към мечтите ти. Например: да служиш на другите, да бъдеш съвестен гражданин, да забогатееш или да следваш силен лидер. Каквато и да е мисията на живота ти, преглеждай я редовно. Когато нещо лошо се случи или някой се опита да те отклони от пътя ти, бързо и точно се върни на пътеката с ясното съзнание, че се движиш в посоката, която си избрал.
  • Запомняй имената на хората и се отнасяй с тях добре. Този навик, заедно с ентусиазма, е една от най – големите тайни на успеха. Всеки човек си има едно бутонче, което крещи: “Имам нужда да се чувствам важен и ценен”.

И специално един принцип, който почти винаги съм нарушавал на някакъв етап от кариерата си като мениджър/служител във фирма:

  • Никога не спори с шефа – ще загубиш повече от един спор.

Ето още няколко статии за успех в бизнеса, работата и лидерството на хора, вече публикувани при нас:

Препоръчваме ти още:

За автора: Тодор Христов е съосновател на NovaVizia.com и управител на "Сита Мениджмънт Консулт" . Помага на умните хора и фирми да работят по-успешно, като води бизнес обучения, насочени към фирменото управление и продажбите. Води и онлайн обучение по продажби.

Кой друг иска да продава повече?
Стани по-успешен търговец за 30 дни! Виж как!
Touristika.bg: Всичко най-важно за независимия турист
Присъедини се към 6000+ умни хора, които получават най-новите статии в NovaVizia.com! Безплатно е.

  

8 коментара… прочети ги по-долу или добави един

меги

Чудесна цбирка от правила, на един дъх я прочетох – струва си! Благодаря за възможността, която ми дадохте и за идеите, които ми хрумнаха!

Отговори на този коментар

Тодор Христов

Меги, трябва да благодарите на Дядо Кольо най-вече, защото той е поводът да публикуваме принципите на Робин Шарма тук. :-)

Отговори на този коментар

Дарина Топалова

Благодаря Ви за възможност да се доберем до тези полезни четива.:)
Вече принтирахме с колежки “Добрата сполука” от Фернандо Триас Де Бес, а сега следва и този разказ за успеха.
Супер сте
:)

Отговори на този коментар

Калин Минов

Изключително полезна статия … и приложеното към нея естествено. Благодарности за това. Ще е от голяма полза.

Отговори на този коментар

Йордан Кръстев

Браво “Дядо Кольо” продължавай в същия дух ;)

Отговори на този коментар

Stefan Rusev

Често идвам на тази публикация и чета, когато съм уморен от задачи и проблеми и се успокоявам и продължавам на пред.

Благодаря на Дядо Кольо и Тодор.

Отговори на този коментар

Маргарита

Много полезно и поучително. Благодаря, че ми дадохте възможност да го прочета!

Отговори на този коментар

Radoslav

Blagodarq ti ,Dqdo Kolio……chydesna rabota!!!

Отговори на този коментар

Коментирай